Landgoed Hotel Groot Warnsborn in Arnhem

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem

Onlangs viel ons oog op Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem. Aangetrokken door het statige witte gebouw en de impressionante oprijlaan, besloten we hier meteen een weekendje te reserveren. Een goede keuze, zo bleek. Het is de ideale plek om te wandelen, te rusten en culinair te genieten.

Landgoed Groot Warnsborn: Hotel & Restaurant

QL Hotels: Authentiek, rustig en kwalitatief

Er was een tijd dat we historische en landelijk gelegen hotels maar saai vonden, een tijd waarin het allemaal funky en flitsend moest zijn, een tijd van designhotels midden in de bruisende stad. Die tijd is blijkbaar voorbij, want meer dan ooit genieten we ervan om te verblijven in landhuizen of kastelen in de natuur. Vandaar ook dat we de laatste tijd best fan zijn van QL Hotels. In die groep van hotels vind je authentieke, kleinschalige hotels, vaak met zeer goede restaurants. Klinkt alsof het ons op het lijf geschreven is. 🙂

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem

Arnhem: Heldhaftig tijdens de oorlog, lekker gezellig vandaag

Landgoed Groot Warnsborn is gelegen op zo’n 5 kilometer van het historische centrum van Arnhem. Gekend omwille van de rol die de stad tijdens Wereldoorlog II gespeeld heeft, heeft de plek heel wat geschiedkundige waarde. Maar het moderne Arnhem is veel meer dan een herinnering aan haar heldhaftige strijdlust. Je kan hier gezellig winkelen in de kleine straatjes, het bekende Kröller Müller Museum bezoeken of ontspannen op een van de terrassen aan het water. Hoe leuk de bedrijvigheid in de stad ook is, om compleet tot rust te komen is er geen plek beter geschikt dan het bos bij Landgoed Groot Warnsborn.

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem

De rijke geschiedenis van Landgoed Groot Warnsborn

Niet enkel de stad Arnhem heeft een rijke historiek. Ook het parcours dat Landgoed Groot Warnsborn doorheen de jaren heeft afgelegd, verdient de aandacht.

De geschiedenis van Groot Warnsborn gaat terug tot 1428. De naam is afkomstig van de woorden ‘born’ of bron en ‘warn’ wat zuiver betekent. De naam ‘Warnsborn’ staat dus voor ‘zuivere bron’, wat verwijst naar het water dat bij de locatie aanwezig is.

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Natuur Bos

Achtereenvolgens deed het gebouw dienst als klooster en als woonst van adellijke families. Edelman de heer Voute moest zijn eigendom verkopen ten gevolge van de beurskrach in 1929. Na een juridische procedure kwam het domein in handen van de ‘Stichting Geldersch Landschap’, die met het oog op de bescherming van de natuur was opgericht. In de jaren ‘30 van de vorige eeuw kreeg het landgoed de bestemming van hotel. Maar op het einde van de Tweede Wereldoorlog  brandde het gebouw quasi volledig af, na een feest van Duitse militairen die het pand als recreatieoord gebruikten. De jaren daarna werd het hotel heropgebouwd en kwam het in verschillende handen.

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Geschiedenis

Vandaag is de locatie eigendom van Sjoukje en Lammert de Vries. Het koppel met jarenlange expertise als hotelier nam reeds in 1991 de exploitatie van het domein in handen. Sinds 1996 zijn zij ook eigenaar geworden. Zij behartigen met veel passie het landgoed, wat wil zeggen dat er continu gerenoveerd, geĂŻnvesteerd en geĂŻnnoveerd wordt. De laatste jaren krijgen zij daarbij ook ondersteuning van de kinderen van de familie.

“I do” – DĂŠ place to be voor droomhuwelijken

Groot Warnsborn staat gekend als de mooiste plek in de regio om een trouwfeest te organiseren. Koppels die mekaar net het ja-woord gegeven hebben, zijn maar wat blij dat ze de gelegenheid hebben om in de prachtige setting van de Orangerie een feest te organiseren voor vrienden en familie. Of je het nu eerder bescheiden, groot, groter, grootst wil aanpakken, dochter De Vries zorgt als wedding planner voor het perfecte huwelijk op maat. De terrastuin is ronduit adembenemend met eeuwenoude bomen, romantische bruggetjes en bloeiende planten. Picture perfect!

Zaken en vergaderingen

Naast huwelijken, komt een groot deel van de omzet bij Landgoed Groot Warnsborn uit zakelijke arrangementen. Daartoe bieden ze verschillende mogelijkheden en is er de keuze uit diverse zalen.

Weekendje weg in de natuur

Over naar ons eigen verblijf dan, want wij zijn hier natuurlijk noch voor zaken, noch voor huwelijken. Particulieren op zoek naar een ontspannen weekendje weg, komen bij Groot Warnsborn zeker ook aan hun trekken. De meeste mensen komen hier wandelen, fietsen en genieten van de natuur. De bossen liggen op enkele meters van het hotel. En je hebt de keuze uit wandelroutes van vijf of tien kilometer, wat bij een combinatie daarvan voor een dagvullend programma zorgt. Nog maar net op weg, krijgen we meteen de kans om een leuk plaatje te schieten. Een tafeltje met verse groenten lokt de voorbijgangers. Zin om iets mee te nemen? Laat jouw bijdrage dan achter in de spaarpot. Gelukkig zijn er plekken in de wereld waar goed vertrouwen nog steeds bestaat. Enkele meters verderop kijkt een groepje herten ons voorzichtig aan. Wat een prachtige plek is het hier! Honger lokt ons terug naar het hotel, waar ons een uitgebreid ontbijt wacht.

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Natuur Bos Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Natuur Bos Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Natuur Bos

Comfortabel overnachten

In de 40 kamers valt ĂŠĂŠn ding meteen op: de ruimte. Er is hier veel plaats om te werken en ontspannen te vertoeven. Het comfortniveau is daardoor best hoog. Gezien het om een authentiek pand gaat, is elke kamer anders en is de renovatie echt op maat van het gebouw aangepakt. Je kan hier overnachten in het hoofdgebouw of in het koetshuis. Waar het eerste traditioneler is, is het laatste meer modern en dus beste anders.

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Kamer

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Kamer

De badkamer straalt echte luxe uit met badjassen en ecologische badproducten, een gigantische douche en een bad, ĂŠn een funky badeend als speels detail.

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Badkamer

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Badkamer

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Badkamer

Culinaire verwennerij

Een van de hoogtepunten van ons verblijf was het bezoek aan Restaurant La Belle Source. Op basis van dagverse producten stelt chef Luuk van Rennes hier keer op keer een klassiek menu met creatieve toetsen voor. De smaakcombinaties van de gerechten en de verrassende wine pairing wisten ons zeker te bekoren. Meer daarover lees je in onze review van Restaurant La Belle Source bij Landgoed Groot Warnsborn.

Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem Steak

Dus…

Hotel & Restaurant Groot Warnsborn in Arnhem is gelegen op een prachtig landgoed te midden van de natuur. De ideale plek om te wandelen, te rusten en culinair te genieten.

Meer info

Hotel – Restaurant Landgoed Groot Warnsborn, Bakenbergseweg 277, 6816 VP Arnhem, Netherlands | info@grootwarnsborn.nl | www.grootwarnsborn.nl | facebook.com/LandgoedGrootWarnsborn | instagram.com/landgoedgrootwarnsborn/

You Might Also Like